Главная История музыкальной жизни и музыкантов города Б - МЫСЛИ ВСЛУХ Яка різниця між Дідом Миколаєм, Святим Ніколаєм, Санта Клаусом та Дідом Морозом!

Яка різниця між Дідом Миколаєм, Святим Ніколаєм, Санта Клаусом та Дідом Морозом!

Отже, яка ж різниця між Дідом Миколаєм, Святим Ніколаєм, Санта Клаусом та Дідом Морозом!.. Читаємо уважно нижче...

Дід Миколай з’явився у давніх слов'ян у ті часи, коли ніяких святих не було і не могло бути, їх ще не вигадали навіть на Заході. Миколай - це український дохристиянський давньослов'янський дідусь, що приходив перед Колядою, Днем зимового сонцестояння, та казав - "Ми Коло!". Так його прозвали Миколою, Миколаєм, Колєю. Колом слов'яни звали Сонце. Свято Кола, Коляда - оновлення сонця та початок нового періода колобігу(зима-весна-літо-осінь-зима) - 21 грудня(22 грудня), у різні роки). Про це й попереджає дідусь Миколай, суто український персонаж. Стародавній, дохристиянський, коли слова «святий» ще у лексиконі не існувало. І свято Коляди це більш астрономічне свято, а не релігійне. 21(22)-го грудня день стає рівним ночі, а з слідуючого дня поступово збільшується. Дід Миколай наголошував - "Ми Коло!", ми колообіг природи з зими до зими. 

А ім’я Ніколай походить від грецького ім’я Νικολάι і не має жодного відношення до українського імени Микола(Миколай), як не має відношення західний Святий Ніколай до нашого українського Діда Миколая. Святкують західного Св. Ніколая 6-го грудня. І завжди святкували, навіть тоді, коли різниця між григоріанським та юліанським календарами умовно становила 10, 11, 12, 13, а зараз, як кажуть вчені, взагалі 14 років. А діда Миколая завжди чекали 19-го грудня. Тому сьогоднішнє співпадіння у старих та нових датах та деякі співпадіння в іменах не мають нічого спільного. Це зовсім різні імена і зовсім різні персонажі. Ласкаве від Ніколая – Нікі, а не Коля. В Америці Ніколая звуть Nicholas, у Німеччині – Nikolaus…
 
До речі Санта Клаус теж до Святих Ніколаєв не має жодного відношення. З’явився він аж у 1931 році, завдяки компанії Coca-Cola, яка вигадала це ім’я і святковий персонаж на Різдво. Легендарний радянський Дід Мороз з’явився взагалі у грудні 1936 року. До цього Новий рік у СРСР не святкували, вважаючи його буржуазним пережитком минулого.
 
Приватизування релігією нашого українського сонячного дідуся Миколая є найганебнишим вчинком! Хоча, тільки це вкрали?!
 
P. S. До речі грецьке ім’я Νίκος теж не має відношення ані до Миколая, ані до Ніколая, це зовсім незалежне від них ім’я.

© IK

Ані колядки, ані щедрівки не мають ніякого відношення до християнських новорічних свят. Колядки співали наші пращури на Свято Коляди(Свято Сонця) на день зимового сонцестояння(21-22 грудня), коли сонце оновлюється і настає астрономічна зима. Щедрівки(веснянки) співали наші пращури на День Весняного рівнодення(20 березня), коли настає астрономічна весна, а у наших пращурів у цей день починався новий рік. Тому й посівали та кликали ластівку. А дУрні перевернули все та кличуть ластівку у морози та по снігу посівають. Але ж на те й вони дУрні, щоб робити все навпаки. Ці збочення запровадила в українське життя московська церква за наказом Сталіна, щоб спаплюжити українську культуру.
 
© Микола Амосов
 
ХИТ-ПАРАД ФП - 2



голосуй за
песню

ХИТ-ПАРАД ФП - 1



голосуй за
фестиваль, 
коллeктив,
композитора,
жанр и
направление в музыке

Подробное меню
последние комменты
ЭЗОТЕРИКА

ЭРА МИЛОСЕРДИЯ



Мы устали от войны, мы устали от крови,
мы устали, мы устали…
Мы устали от обид, мы устали делать вид,
что не знали.., всё мы знали…

РАСКРУТКА




promotion 
исполнителей
знакомьтесь, кто еще не знает



С У П Е Р
И С П О Л Н И Т Е Л И 

В С Е Х
В Р Е М Е Н
И
В С Е Х   Н А Р О Д О В

произвольное фото
ОБУЧЕНИЕ

В И Д Е О Ш К О Л Ы



ПОЛЕЗНЫЕ СОВЕТЫ 

И   ИНФОРМАЦИЯ

случайное фото
автопереводчик
ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН

 

скорость Интернета



Кликните на спидометр и измерьте скорость вашего Интернет-соединения

статистика сайта
Пользователи : 2128
Статьи : 3836
Просмотры материалов : 25185164
сейчас на сайте
Сейчас 2014 гостей онлайн
посещений за сутки
счетчик посещений 


Рейтинг сайта в веб-каталоге misto.zp.ua
Яндекс цитирования IK-MUSIC(Ай-Кей"Мюзик) - музыкальный магазин(салон шоу-техники и музыкальных инструментов)
Яндекс.Метрика

Яндекс.МетрикаЯндекс.Метрика